Du som är chef – gör som Svennis – använd en bra rekryterare!

Beckham

Bilden har inget att göra med vår produkt eller logotype. Foto: Dreamstime

Vad kan man lära sig av historien från idrottens värld om Sven-Göran Erikssons tidigare framgångar i fotbollens England?

I näringslivet rekryterar man vanligtvis personal efter utbildning och erfarenhet. Däremot inom idrotten är det främst resultatbakgrund som gäller för t.ex en plats i ett landslag eller för att få ett stort sponsorkontrakt.

Det kan vara helt fatalt att rekrytera och göra urval på det sätt som många företag gör genom att checka upp formell kompetens och vilka typer av anställningar som den sökande har haft tidigare. Säg t ex att någon skall anställa en säljchef.

Personen har jobbat med liknande produkter tidigare på andra företag och är väl kunnig i branschen. Detta låter ju väldigt bra och vederhäftigt. Men om man inte i första hand koncentrerar sig på att ställa frågor om denna personens produktionsbakgrund kan man hamna helt snett!

Resultatbakgrund
Säg att personen började sin förra anställning som säljchef eller marknadschef med en årsomsättning på 40 miljoner kronor, för det företaget, och kraschade sedan hela avdelningen och företaget ned till bara 20 miljoner i årsomsättning! Fick sedan sparken, vilket mörkades: ”För att få en så smidig lösning som möjligt för alla inblandade parter”. Så vad var den ”kunskapen” eller ”erfarenheten” som den ”säljchefen” hade egentligen värd? Negativt värde – eller hur?

Vad har Tord Grip betytt för Svennis?
Titta på Svennis under hans tidigare glansperiod i England och Manchester City – vad var han bra på? Säkert många saker, men det första är förmodligen att han är en så pass stor ledare att han har sett till att ha rekryterat en grupp av väldigt kompetenta människor närmast runt sig själv. Vad har t ex inte Tord Grip betytt för Svennis framgångar om man skulle gå in och analysera det?

Vad har Svennis och hans närmaste medarbetare som t ex den följande Engelska förbundskaptenen inte verkade ha? Helt enkelt ”talangscouting” att, genom sina närmaste trotjänare, sätta upp rätt kravprofiler för de olika befattningarna (back, mittfältare, anfallare etc) och sedan genom att kolla på faktiska resultat och utförande runt om på olika matcher, göra urval och köpa in de mest prisvärda spelarna och få ihop ett homogent och slagkraftigt lag!

Till det givetvis en bra förmåga att kartlägga konkurrenter och förutsättningar för olika taktiska upplägg, vilket skulle kunna jämföras med konkurrentanalyser och marknadsundersökningar inom företagandets värld.

Användning av rekryteringskonsulter eller uthyrningsföretag med bra resultatbakgrund, som ett komplement till ditt eget omdöme, kan därför vara en nyckelfaktor för ditt eget företags framgångsmöjligheter.

Om du vore Svennis – skulle inte du ta hjälp av Tord Grip?