Om Kurt Ståhl, ägare och VD Karisma Rekrytering AB

Kurt Ståhl, ägare och VD för rekryteringsföretaget Karisma Rekrytering AB är född (1956) och uppvuxen strax norr om Gävle i en by som heter Oppala.

Från tidiga år var Kurt Ståhl motorintresserad som börjar med moped och vidare till lätt MC och sedan bil. Han var stolt ägare till en Pontiac GTO av årsmodell 1967. Bilen och Kurt Ståhl blev vidare känd då han med den knallröda bilen medverkade i en TV inspelning för TV 2 teatern och sladdade runt på avspärrade Gävlegator under inspelningarna.

Efter sin utbildning som el/teletekniker fick Kurt Ståhl jobb på Hugin Kassaregister som servicetekniker och efter något år fick han möjlighet att följa med på en försäljarkurs inom företaget med rollspel. Detta gick så bra att Kurt Ståhl omgående blev erbjuden plats som juniorsäljare på Hugins bästa distrikt i Göteborg. Han sålde sin amerikanska bil, lärde sig att knyta slipsar och köpte en Ford Fiesta, som nyligen kommit ut, och flyttade till Götet.

Efter det jobbade Kurt Ståhl bl a som egen företagare inom lås och larm där eget teknikkunnande och försäljningserfarenhet kom väl till pass.

Kurt Ståhl gifte sig så småningom i Hässleholm med Agneta Ståhl och startade att sälja rekrytering- och konsulttjänster i Småland med kontor i Växjö som bas. Resultaten lät inte vänta på sig och Kurt Ståhl var snart befordrad till distriktschef och sedan även försäljningschef för hela Sverige.

I samband med konsulttiden i Växjö och sedan Stockholm lärde Kurt Ståhl upp sig på Hubbard Management System, som används av fler individer och organisationer än något annat administrativt system i världen idag. Metoderna består av väl beprövade och framför allt fungerande verktyg inom en organisations alla områden.

Karisma Rekrytering AB startades 1999 på Lidingö och Kurt Ståhl hjälpte i samband med starten till med sina marknadsföringskunskaper för att kartlägga marknaden och finna ett lämpligt företagsnamn. Efter några år gick Kurt Ståhl in som aktiv ägare och VD för bolaget och ägnar det mesta av tiden till försäljning, marknadsföring och rekrytering av säljare.

Kurt Ståhl är sedan början av 2017 Ordförande i Företagarnas lokalförening Botkyrka-Salem och även aktiv medlem och revisor på Rönninge Tennisklubb.